Stilul de yoga potrivit pentru tine are legatura atat cu profesorul cat si cu stilul de yoga pe care acesta il preda, spatiul in care se desfasoara practica si energia grupului.
Data viitoare cand mergi la o clasa de yoga, du-ti atentia catre interior si observa daca simti aceste „elemente cheie”:
– Te simti in siguranta si indrumat cu rabdare si compasiune. Partea de incalzire (warm-up) exista si se face intr-un ritm si cu o intensitate moderata. Profesorul este cu adevarat prezent si interactioneaza cu toti cei prezenti, indiferent daca sunt mai experimentati in aceasta practica sau sunt la inceput de drum in aceasta calatorie. Este concentrat, calm și entuziast.
– Poti auzi usor si intelege clar ghidarea profesorului; Vocea este calda, linistita, relaxanta.
– Profesorul adapteaza abordarea clasei in functie de abilitatile si experienta elevilor prezenti, indiferent de nivelul clasei anuntat anterior. Ofera alternative si modificari in functie de varsta, starea de sanatate si conditia fizica a fiecaruia;
– Profesorul observa si respecta limitarile tale fizice dar te ajuta sa iesi din zona de confort in mod benefic si in siguranta.
– Profesorul nu doar ofera niste instructiuni, ci ii ajuta pe elevi sa inteleaga cum functioneaza yoga si cum yoga poate fi practicata si in afara studioului / saltelutei.
– Profesorul este abordabil, ii poti pune intrebari si impartasi grijile tale in timpul si dupa clasa. Profesorul impartaseste cu elevii in timpul clasei, cunostintele sale despre practica, despre beneficiile fizice, mentale si spirituale ale acestei practici;
– Niciodata un profesor de yoga nu ar trebui sa intimideze;
– Simti ca te inspira in timpul clasei sau dupa clasa sau mai bine amandoua.
Daca restul zilei tale a fost diferit in sensul placut atat la nivel fizic, cat si mental, atunci ai fost la clasa de yoga potrivita.

Tie cum ti-ar place sa fie urmatoarea clasa de yoga la care vei participa?

Traducere si adaptare dupa Meaghan McCrary, Yoga Journal